ves.sr

bouterse_DetailfotoPARAMARIBO – De slechte betalingsdiscipline van de overheid begint zijn tol te eisen binnen de aannemersbranche. Ondernemers uit deze sector zijn begonnen om personeel af te vloeien. Anthony Wong, voorzitter van de Algemene Aannemersvereniging (AAV), maakt melding van “een zestiental” bedrijven uit verschillende branches in de sector die deze noodgedwongen stap al hebben gemaakt.

Er wordt rekening gehouden met nog meer bedrijven die dit voorbeeld zullen volgen. De vereniging heeft dit vrijdag aan de president op diens kantoor gezegd. Dat onderhoud is onderdeel van de vervolggesprekken die het staatshoofd heeft met verschillende maatschappelijke groeperingen. De overheid staat voor meer dan tweehonderd miljoen Surinaamse dollar in het krijt bij verscheidene aannemers.  Wong noemt het gesprek “niet hoopgevend” en zag er ook minder enthousiast uit toen hij het gebouw uitkwam. Dit komt omdat de president opnieuw heeft erkend dat het land er financieel slecht voor staat. De vereniging heeft hem een document aangeboden met haar visie voor de komende regeerperiode en daarna. Hierin wordt de overheid ook huiswerk meegegeven, om de slechte financieel-economische situatie het hoofd te bieden.

Een uitdrukkelijk verzoek is om te stoppen met het in dienst nemen van ambtenaren, om zodoende de tekorten op de lopende rekening terug te brengen naar beheersbare proporties. De AAV vraagt ook van de overheid om herfinanciering van de achterstallige schulden aan de aannemers eventueel met schatkistpapier “om het vertrouwen van de constructiesector te behouden.” De president heeft toegezegd dat zaken die door de vereniging zijn aangekaart zullen worden bestudeerd.

Bron: DWTonline
 http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2015/07/04/betalingsachterstand-overheid-leidt-tot-gedwongen-ontslagen/